Pengalaman Cantik Dengan Selamat, Elakkan Kosmetik Berbahaya

Pengalaman Cantik Dengan Selamat, Elakkan Kosmetik Berbahaya

Kejelitaan adalah hak milik setiap insan dan kejelitaan adalah subjektif. Namun, sedihnya apabila media menggembar-gemburkan wanita itu dikatakan cantik apabila memiliki kulit putih melepak, dagu runcing, licin, gebu, badan yang kurus kering dan bermekap tebal kadang-kadang sampai tak nampak warna kulit.

Demi mendapatkan kulit yang putih melepak, ramai wanita yang sanggup menghabiskan duit beribu-ribu ringgit untuk berkunjung ke pusat kecantikan. Kalau yang kekurangan bajet, sanggup gunakan apa sahaja kosmetik tanpa menyelidik adakah kandungan kosmetik itu berbahaya untuk kesihatan ataupun tidak.

Saya juga termasuk dalam golongan wanita yang gemarkan kecantikan. Tak dinafikan, ada wanita yang menggunankan kecantikan untuk menarik minat lelaki, namun bagi saya memiliki wajah yang cantik menambahkan keyakinan untuk berdepan dengan orang ramai, apatah lagi jika pekerjaan kita memerlukan kita bertemu orang setiap hari.

Banyak sangat produk kosmetik yang saya cuba. Dari yang murah hingga yang mahal. Paling mahal pun satu set dalam RM1000 je.

Segalanya berubah apabila saya hamil. Semasa hamil, saya memang tak tahan makan vitamin dari klinik, jadi saya telah mencuba Set Hamil Shaklee. Memang saya rasakan perubahan selepas menggunakan produk ini. Daripada badan yang sentiasa letih masa kerja, saya masih boleh lari-lari tanpa masalah. Pil zat besi Shaklee juga lebih mesra ibu hamil dan saya boleh telan tanpa sebarang masalah.

Yang paling mengejutkan ialah, wajah saya jadi lebih bersih dan berseri walaupun tanpa memakai bedak. Apa lagi, selepas itu memang saya pergi kerja tanpa mekap, Natural beauty sahaja. Tapi sayang, saya tak ambil gambar pula sepanjang mengandung. Huhu, malu perut besar. Sekarang baru menyesal sebab tak ada kenangan.

Terima kasih Shaklee kerana menjadikan saya lebih yakin dan sehingga sekarang memang tak pakai mekap setiap kali keluar rumah. Maklumlah memang tak sempat kalau dah si comel ni nak melekat je dengan mak dia. Pakai baju dan tudung dengan lengkap dah cukup baik.

Cuma sekarang saya dah amalkan lebih sikit untuk kecantikan dan kesihatan. Pilihan saya untuk kulit berseri dan glowing ialah kolagen powder Shaklee dan Vivix. Apa benda kedua-dua ini? Saya akan ceritakan dalam entry berikutnya.

Ada lagi satu yang saya lupa, berat badan saya semasa mengandung terkawal dan saya berjaya mendapat berat badan sebelum mengandung dengan badan yang lebih langsing.

Ramai yang ingin mencuba produk Shaklee tapi ragu-ragu kerana harganya agak mahal. Saya tak nafikan juga, namun sebenarnya tanggapan itu salah kerana kebanyakan produk Shaklee boleh tahan sehingga 2-4 bulan. Jadi, bukanlah setiap bulan kena beli vitamin.

Percayalah, pelaburan untuk dapatkan suplemen adalah jauh dengan kecil berbanding manfaat yang bakal anda dapat.

cantik dengan selamat
Saya dan anak perempuan saya. Sama gebu tak muka kami?

Jika anda berminat untuk cuba produk Shaklee, boleh hubungi saya untuk konsultasi dan servis yang tip top.

Fyda,
012 621 1883

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *