Makan Vitamin Shaklee Ni Memang Buat Jerawat Ke?

Dekat-dekat nak raya ni tentu ramai nak kulit cantik kan? Tak mau la jadi perosak gambar. Tapi, apa pula cerita ni? Dah makan Set Kulit Cantik Shaklee tiba-tiba muka berjerawat pula.

Ok, mari kita kupaskan satu per satu isunya dan jangan risau. Masalah ini ada penyelesaiannya. A

Set Kulit Cantik Shaklee yang terdiri daripada Vitamin C, Vitamin E, ESP dan Vitamin B dan GLA Complex. Bila dah beli, awak pun mula makan vitamin-vitamin tersebut dengan harapan untuk mendapat kulit yang bebas jerawat, kulit yang semakin bersih, halus dan licin.

Tapikan, dah seminggu makan, ingatkan kulit makin jadi cantik rupanya jerawat pula keluar. Yang kecil, yang besar bernanah pun ada. Selama ni tak ada jerawat pun, tiba-tiba pula jadi macam ni. Habis rosak kulit 🙁

Sabar dulu..

Jangan marah-marah, jangan panik. Nanti makin banyak jerawat keluar.

Klik sini untuk pembelian set cantik Shaklee

Begini cerita dia.

Sebelum makan Shaklee, kulit muka ok atau mungkin ada sikit-sikit jerawat tapi tak teruk. Lepas makan vitamin Shaklee, makin teruk pula jadinya.

Sebenanrnya, bila jerawat keluar tu tandanya vitamin sedang bertindak-balas dengan tubuh atau maksudnya vitamin sedang bekerja. Vitamin Shaklee ialah vitamin semulajadi dan bebas bahan kimia. Keadaan ini dipanggil healing crisis.

Apakah Healing Crisis?

Badan manusia memang berbeza-beza. Siapa yang selalu jaga makan, banyak makan sayur dan buah terutamanya yanh organik, kuranh makanan berlemak dan berminyak, kemungkinan tidak mengalami healing crisis. Kalau ada pun, mungkin ringan sahaja.

Tapi, bagi yang selalu makan fast food, makanan yang berminyak dan berlemak, kurang makan buah-buahan dan sayur-sayuran, kemungkinan besar anda akan mengalami healing crisis yang agak berat.

Tapi jangan risau… Itu petanda yang baik. Kenapa? 

Healing Crisis menandakan bahawa badan anda sedang menyahkan segala toksin yang berada di dalam badan. Apabila toksin-toksin ini telah disingkirkan, barulah nutrisi-nutrisi daripada vitamin-vitamin yang diambil ini akan mula melakukan pembaikian terhadap kulit anda.

Yang penting, kalau jerawat-jerawat tu keluar, teruskan saja makan vitamin tu, tapi jangan biarkan tubuh kekurangan air. . Biarkan vitamin-vitamin tu buat kerja dia. Teruskan makan dengan konsisten dan minum air masak lebih banuak. InsyaAllah, kulit akan semakin bersih, jerawat pun dah malu nak keluar, parut-parut akan hilang bila ambil ESP dan lama-lama, bersih, licin dan gebu la kulit anda 🙂 InsyaAllah.

Yang penting, saaaabarrrrr… Tiada perkara yang boleh jadi sekelip mata… Kalau jadi sekelip mata tu, tak ke rasa menakutkan… Apa yang ada sampai cepat sangat kesannya kan?

Itulah ceritanya… Jadi jangan bimbang…. Biar vitamin-vitamin tu bersihkan dulu toksin-toksin yang ada.. Kita pun taknak toksin-toksin banyak dalam badan… Hilang toksin, bermakna badan kita juga lebih sihat dan kesannya akan kelihatan pada kulit dan wajah kita 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *