Ikhtiar Kecutkan Fibroid Tanpa Pembedahan

Walaupun dah bekerja sebagai doktor, tapi setiap masa pun kena update ilmu sebab apa yang kita belajar dalam buku tak sama dengan apa yang berlaku di dunia nyata. Banyak benda-benda pelik yang berlaku di dunia realiti yang mungkin tak jumpa dalam buku masa belajar dulu. Apatah lagi zaman sekarang, dunia makin moden, dunia perubatan pun perlu lebih maju.

Perbincangan kes ni penting sebab tak semua benda kita boleh belajar sendiri, mungkin boleh belajar daripada pengalaman orang lain juga.

Saya teringat ada 1 kes yang dibincangkan. Seorang ibu mengandung di rujuk ke hospital kerana ada fibroid dalam kandungan. Selepas diperiksa oleh pakar, rupanya ketulan tu bukan fibroid, tapi rahim yang normal dan bayi tersebut sebenarnya kandungan luar rahim dan bayi tersebut berada dalam ruangan abdomen. Benda ni memang ada ja dalam buku, tapi kalau tak alami sendiri mungkin boleh terlepas pandang juga.

Menakutkan.

Sebenarnya saya nak cerita tentang fibroid, iaitu 1 ketumbuhan yang bukan kanser yang tumbuh dari otot rahim wanita.

Cara kecutkan fibroid tanpa pembedahan

Bagaimana Fibroid Boleh Terjadi?

Hasil daripada pembacaan dan pengkajian saya, saya temui bahawa walaupun fibroid ini bukan kanser, tapi terdapat kerosakan sel yang berlaku akibat tindakan radikal bebas. Radikal bebas ni ialah molekul yang tidak stabil dan akan merosakkan sel-sel sekitarnya. Radikal bebas ini akan mencetuskan tekanan oksidatif dan merosakkan sel.

bagaimana fibroid terbentuk

Sel-sel normal otot rahim yang rosak mungkin bertukar menjadi sel fibroid akibat tekanan oksidatif ini. Sel fibroid akan berkembang dan menyebabkan ketumbuhan.

Selain daripada itu, fibroid juga dipengaruhi oleh hormon estrogen yang terlalu tinggi daripada hormon prosgesteron. Ini menjadikan hormon-hormon ini tidak stabil. Selagi hormon ini berada dalam keadaan tak seimbang, selagi itu masalah fibroid mungkin tak selesai.

Dalam pembacaan ini juga, saya menemukan bahawa ada kajian perubatan yang menunjukkan pertumbuhan fibroid boleh direncatkan dengan resveratrol. Penemuan tentang Resveratrol yang membantu mengembalikan proses semulajadi tubuh yang menyebabkan sel rosak memusnahkan diri sendiri, dah tentu merupakan khabar yang baik.

Vivix Shaklee : Pati Polifenol Yang Berkesan Lebih 10X Ganda Daripada Resveratrol Sahaja

Bila sebut tentang resveratrol, automatik saya teringatkan Vivix Shaklee. Sebab Vivix Shaklee ni ialah supplements yang kaya dengan polifenol tumbuhan, salah satunya ialah resveratrol. Dan Vivix Shaklee terbukti 10x lebih berkesan berbanding supplement yang hanya mengandungi resveratrol sahaja.

Malah, setiap sudu Vivix Shaklee mengandungi 5000 ORAC antioksida yang diperlukan oleh orang yang ada fibroid.

Mungkin sebab inilah sel yang menerima resveratrol seolah-seolah direset semula untuk menjalankan aktiviti, termasuklah memusnahkan diri sendiri secara semulajadi untuk sel yang tidak normal.

Namun begitu, untuk mengembalikan kesihatan anda yang ada fibroid mungkin perlukan dos yang lebih tinggi kerana 1 sudu Vivix Shaklee ialah untuk mengekalkan kesihatan orang yang belum ada penyakit.

Maklumat lanjut akan saya kongsikan secara personal agar anda dapat penerangan yang lebih detail dan terperinci, sesuai dengan keadaan kesihatan anda.

Saya akan terangkan caranya apabila anda hubungi saya di 012 621 1883 (wasap : www.wasap.my/60126211883/fibroidresveratrol)

Saya sangat teruja untuk berkongsi berita baik ini dengan harapan dapat membantu orang ramai yang mengalami masalah kesihatan untuk bebas dan hidup lebih berkualiti bersama keluarga tersayang. Aaminn.

Gembira rasanya diberi peluang oleh Allah untuk berkongsi ilmu melalui artikel ini dan bertindak sebagai pengedar Shaklee yang benar-benar nak bantu orang hidup sihat.

Semoga artikel ini dapat membantu lebih ramai orang sihat hingga usia tua, hidup berkualiti dan menjadi orang yang bermanfaat kepada orang lain.

#shakleethrive2023 #shakleetriumph2023 #projekblogmega

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *