Jangan Ulang Kesilapan Saya Dalam Menjaga Kulit

Jangan ulang kesilapan saya dan ramai orang dalam menjaga kulit. Ramai orang yang fikir sebab kulit ialah organ luaran, maka untuk jaga kulit ialah melalui skincare dan mekap, tapi sebenarnya anggapan tu silap. Skincare tu betul juga, tapi lapisan kulit ni tebal, jadi sel yang di dalam yang lagi penting untuk kita jaga.

Penjagaan kulit juga perlu dibuat dari dalam, melalui pemakanan kita.

Saya nak kongsi beberapa nutrien yang basic tapi kulit akan berterima kasih kepada kita jika kita amalkan pemakanan ini.

Nutrisi Yang Disukai Oleh Kulit

1. Protein

Protein ialah bahan yang membaikpulih dan membekalkan kekuatan, menyokong dan melindungi kulit. Yang mana elastin dan kolagen membentuk rangka kulit, kedua-dua ni juga menyumbang kepada kesihatan dan keanjalan kulit.

Dengan pengambilan protein yang mencukupi, protein ni akan bantu meningkatkan penghasilan kolagen dan mengekalkan kecantikan dan keserian kulit dan membuang jauh-jauh tanda penuaan.

2. Vitamin C

4Siapa yang tak tahu hebatnya manfaat vitamin C untuk kulit? Vitamin C mampu memudarkan pigmentasi atau tompok hitam pada kulit dan tona kulit yang sekata. Vitamin C juga mempunyai kuasa antioksida untuk melindungi kulit daripada kerosakan daripada pencemaran dan radikal bebas yang berbahaya. Hasilnya, kulit kita berseri-seri dan awet muda.

3. Antioksida

Walaupun dah ambil vitamin C yang ada kuasa antikoksida, tapi bagi saya perlu juga ambil antioksida yang lebih banyak, sebab kehidupan kita sekarang dah tak sama dengan kehidupan nenek moyang kita dulu. Setiap udara yang kita sedut mungkin mengandungi zarah pencemaran yang bahaya kepada sel kita.

Zaman sekarang, stress dah berleluasa. Stress ni ialah salah 1 punca utama kerosakan sel dan merosakkan kulit.

Dan lagi 1, siapa yang tak ada telefon bimbit sekarang? Atau tak boleh berpisah? Tahukah anda telefon bimbit ialah salah 1 punca radiasi yang merosakan sel. Sebab tu sangat perlu antioksida dalam diet harian kita.

4. Asid lemak omega-3

Omega-3 ialah essential nutrient. Maksudnya badan kita tak dapat hasilkan omega-3 sendiri dan perlu ambil daripada makanan. Omega-3 ni sangat penting untuk mengawalselia penghasilan minyak oleh kulit, meningkatkan hidrasi kulit, mengurangkan breakouts dan mengurangkan tanda-tanda penuaan. Omega-3 juga membantu melembutkan kulit yang kasar dan kering dan melegakan iritasi dan keradangan.Pilihlah Suplimen Yang Organik Dan Bukan Yang Sintetik

Apa Kata Orang Yang Ada Masalah Kulit

Harap Dapat Bantu Wanita Yang Ada Masalah Jerawat Kembali Yakin

Saya pernah ada masalah jerawat yang teruk dulu, zaman remaja tapi masa tu tekanan dia tak adalah macam remaja sekarang. Ayah pula yang risau, dia pula beli ubat kat farmasi. Lepas pakai ubat tu memang tak muncul-muncul dah jerawat yang teruk tu. Mungkin anda jumpa blog fydanoh ni sebab Allah lorongkan jalan untuk bantu anda untuk dapatkan kulit yang sihat dan kembalikan keyakinan diri. Mungkin ini ialah peluang untuk ikhtiar untuk kesihatan anda. Hubungi saya sekarang dan saya akan guide supplements terbaik untuk membantu anda.

HUBUNGI SAYA SEKARANG, SAYA GUIDE ANDA

Wasap : Fyda Noh wasap

Fb: Fyda Noh

TIKTOK: https://www.tiktok.com/@fydanoh

Coach Hormon Wanita

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG  DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“Berminat join komuniti kami yang menjana pendapatan 3-4-5-6 angka sebulan? Berdaftarlah sebagai ahli Shaklee dan anda mampu menjana pendapatan lumaatan dan nikmati faedah lain dengan hanya RM35.

Pengedar seluruh negara dialu-alukan untuk bersama group ekslusif kami dan berjaya bersama team iReach

#shakleethrive2023 #shakleetriumph2023 #projekblogmega #bloggingnextlevel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *