letih selepas makan ubat kolesterol

Letih Dan Sakit Badan Lepas Makan Ubat Kolesterol. Inikah Kesan Sampingan?

Kolesterol tinggi ialah antara pembunuh senyap sebab tak ada apa-apa simptom. Sebab tu penting sangat untuk jalani saringan kesihatan terutamanya kepada orang yang berumur 40 tahun dan ke atas. Sekarang mungkin yang lebih muda sebab banyak orang-orang muda pun dah kena penyakit kronik.

Bila kolesterol dah tinggi dan doktor dah nilaikan risiko penyakit jantung anda, maka ubat kolesterol perlu dimulakan. Ramai yang silap faham dengan ubat penyakit kronik. Ramai yang ingat bila dah start ubat, perlu makan ubat sampai bila-bila.

Sebenarnya kolesterol tinggi sangat bahaya kepada salur darah dan boleh mendap ke dalam dinding salur darah dan menyebabkan salur darah mengeras dan tak boleh menjalankan fungsinya untuk menghantar darah ke seluruh badan.

Jadi, tujuan ubat kolesterol diberikan untuk turunkan kolesterol dengan cepat dan melindungi kerosakan salur darah. Bila dah makan ubat, anda juga perlu ubah gaya hidup, amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang, amalkan senaman dan kawal stress. Dan anda perlu pastikan anda tak makan ubat untuk selama-lamanya.

Sebab…

Setiap ubat untuk merawat penyakit ada kesan sampingan yang tidak menyenangkan.

Hubungi saya jika anda sering letih lesu

Badan Letih Lesu Selepas Makan Ubat Kolesterol

Antara tanda kolesterol tinggi ialah badan rasa letih dan lesu. Lepas makan ubat, sepatutnya kolesterol turunlah. Sepatutnya rasa lebih bertenaga, tapi kenapa makin letih?

Dalam badan kita, ada beberapa benda dihasilkan melalui jalan yang sama. Jalan menghasilkan kolesterol ni juga dilalui oleh sejenis bahan yang penting dalam badan iaitu coenzim Q10. Coenzim Q10 ni bertindak sebagai spark plug untuk menghasilkan tenaga dalam sel.

Bila coenzim Q10 ni makin menurun, jadinya sel tak dapat hasilkan tenaga. Sebab tu jadi letih, lesu, sakit otot dan sakit badan.

Mungkin anda tersinggah ke blog saya ni sebab anda sedang cari ikhtiar sebab selalu letih dan sakit badan bila makan ubat kolesterol. Sebab saya memang nak cadangkan suplimen Coenzim Q10 yang terbaik untuk anda.

Hubungi saya jika anda sering letih lesu

CoQTrol Plus Shaklee Bantu Jantung Sihat

CoQ-trol Shaklee mempunyai campuran proprietari semulajadi sebanyak 100mg CoQ10 bersama resveratrol dalam softgel. CoQ-Trol telah terbukti dapat:

  • Menyokong penghasilan tenaga sel terutamanya jantung
  • Menggalakkan dan melindungi salur darah arteri yang sihat dan mengelakkan pemendapan LDL yang teroksida.
  • Meningkatkan paras coenzim Q10 dalam darah untuk kegunaan badan.

CoQ-Trol juga mengandungi resveratrol yang telah terbukti di dalam ujian makmal dapat membantu melancarkan pengaliran darah.

Hubungi saya jika anda sering letih lesu

Selain itu, pakar perubatan terutamanya pakar jantung turut mengesahkan bahawa coenzim Q10 penting untuk pelbagai kondisi penyakit jantung. Beratus-ratus kajian saintifik dan beribu-ribu aplikasi klinikal telah mendokumentasikan bahawa bahan ini memberi manfaat untuk menyokong rawatan pelbagai jenis penyakit klinikal termasuk:

  • Kegagalan jantung kongestif
  • Tekanan darah tinggi
  • Angina
  • Arrythmia
  • Penyakit injap aorta
  • Penyakit arteri koronari

Sementara anda perlu makan ubat kolesterol, anda perlu makan juga suplimen coQ-Trol ini.

HUBUNGI SAYA SEKARANG, UNTUK DAPATKAN VITAMIN COQ10 ANDA

Wasap : Fyda Noh wasap

Fb: Fyda Noh

TIKTOK: https://www.tiktok.com/@fydanoh

Coach Hormon Wanita

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG  DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“Berminat join komuniti kami yang menjana pendapatan 3-4-5-6 angka sebulan? Berdaftarlah sebagai ahli Shaklee dan anda mampu menjana pendapatan lumaatan dan nikmati faedah lain dengan hanya RM35.

Pengedar seluruh negara dialu-alukan untuk bersama group ekslusif kami dan berjaya bersama team iReach

#shakleethrive2023 #shakleetriumph2023 #projekblogmega #bloggingnextlevel

1 Comment

  1. Penting sangat kita jaga jantung agar sentiasa sihat. Jom amalkan CoQ trol setiap hari.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *