vitamin ibu hamil

Wanita Mengandung : Bila Waktu Terbaik Mula Makan Vitamin?

Impian dan harapan pasangan yang baru berkahwin dan tentu nak menimang cahaya mata. Tetapi, ramai ibu yang tidak merancang betul-betul bila nak mengandung. Jadinya, ramai ibu yang mengandung secara eksiden. Paling awal ibu dapat tahu dia sudah mengandung, sekurang-kurangnya bayi dah 4 minggu dalam kandungan. Semasa 4 minggu dalam kandungan, embyro dah bersedia untuk membentuk …

tips hamil cepat

Vitamin Untuk Wanita PCOS Yang Ada Masalah Sukar Hamil

Antara masalah PCOS yang mendorong wanita untuk mendapatkan rawatan ialah bila dah kahwin dah lama berusaha, tapi belum dapat anak. Maknanya bila dah ada masalah kesuburan. Ini dipengaruhi banyak faktor. Mungkin memang pasangan itu teringin nak dapatkan anak atau ditegur oleh orang sekeliling. Sebab tu banyak kes PCOS lambat dikesan hinggalah mungkin dah sampai peringkat …

toksin punca sukar turun berat

Toksin Disimpan Dalam Lemak, Sebab Tu Sukar Turun Berat

Kalau anda disahkan menghidap penyakit kronik seperti kencing manis, jarang anda dapat nasihat pasal sesuatu benda ni, iaitu toksin. Para pengkaji menemukan bahawa toksin daripada persekitaran yang masuk ke dalam badan kita melalui makanan atau produk yang kita gunakan di rumah mungkin menjadi salah 1 punca pengumpukan lemak pada badan. Selain daripada kerintangan hormon insulin …

percutian mewah ditaja oleh shaklee

Pengalaman Percutiaan Mewah Yang Tak Dapat Dilupakan

Anda dah baca entry saya sebelum ni macammana saya kumpul duit untuk travel? Kalau belum, boleh klik sini – Cerita saya pertama kali travel. Anda nak tau macammana nak travel dengan percuma? Iya, percuma sahaja. Kalau nak tau, saya nak kongsi dengan anda dalam entry ini. Tentu seronok bila kita travel hanya bawa diri sahaja. …

tips travel percuma

Cara Saya Kumpul Duit Untuk Travel Setiap Tahun

Adakah anda suka travel, tapi kewangan tak membenarkan? Saya pun ada masalah kewangan juga sebelum ni. Dulu saya pernah belajar di India. Tapi, malangnya masa tu saya tak gunakan sepenuhnya masa berada di negara orang untuk travel. Lepas saya dah balik Malaysia, ya Allahhh barulah rasa rindunya nak keluar jalan-jalan. Tapi, masalahnya.. Bila dah balik …

bisnes online malaysia

Jom Join Bisnes Online Dari Rumah Dengan Projek iReach X5

Kalau orang tanya saya, apa sebab buat bisnes walaupun dah bekerja makan gaji? Jawapan dia, masa mula-mula dulu memang sebab DUIT. Sebab lepas melahirkan anak pertama, saya risau kalau dah ada anak ni, cukup ke duit nak enjoy macam sebelum kahwin, macam sebelum dapat anak. Teruknya pemikiran. Tak pandang jauh langsung. Alhamdulillah… saya jumpa bisnes …

Ibu Kerja Dari Rumah, Tapi Pendapatan Gaya Korporat

Walaupun kedatangan Covid-19 secara keseluruhan ialah sesuatu yang menduka citakan, namun di sana PKP telah membuka peluang baru kepada ramai antara kita. Semasa PKP, ramai perlu bekerja dari rumah dan ada juga yang terpaksa dibuang kerja. Dah tentu sedih sangat bila dibuang kerja. Lepas dah bekerja bertahun-tahun, senang-senang saja dibuang. Tapi, bukan kehendak majikan juga …