Tips Nak Hadapi Endemik : Boleh Hidup Macam Dulu, Tapi Dikeliling Covid 19

Tips Nak Hadapi Endemik : Boleh Hidup Macam Dulu, Tapi Dikeliling Covid 19

Yang Berhormat Menteri Kesihatan dah bagi gambaran yang C-19 ini akan memasuk fasa endemik. Fasa endemik ni maksudnya, kita akan kembali kepada kehidupan macam dulu, tapi bersama-sama dengan virus ini.

Adakah kita dah bersedia?

Ramai ibu bapa yang risau nak hantar anak ke sekolah sebab dikhabarkan sekolah akan bermula operasi secara fizikal pada bulan Oktober nanti.

Jadi, apa yang boleh kita buat?

Selain daripada lengkapkan dos vaksin, salah 1 usaha untuk rendahkan risiko kita dan ahli keluarga dijangkiti virus ini atau jika terkena jangkitan, semoga simptomnya ringan sahaja – ialah dengan amalkan pengambilan suplimen untuk meningkatkan imun kita.

Shaklee fokus kepada manfaat elderberry, yang merupakan beri yang mahal harganya kerana manfaat kesihatan yang dimiliki. Elderberry mengandungi polifenol yang dapat membantu menghalang virus daripada masuk ke dalam sel kita, mengelakkan pembiakan virus, mengurangkan simptom jangkitan dan mencepatkan proses pemulihan.

Alhamdulillah, dalam Vivix Shaklee ada elderberry. Sebab tu saya selalu anda amalkan Vivix, terutamanya untuk orang-orang yang dah berusia. Sebab Vivix ni dalam bentuk cecair, jadi sangat mudah untuk diminum.

Tapi, bulan ni Shaklee ada perkenalkan 2 produk baru yang berasaskan elderberry, iaitu:

1. Lifeshake elderberry, iaitu minuman protein – teruskan baca ya. Sebab dalam artikel ni saya explain pasal Life Shakes ni.

2. Hero Kiddo – sejenis gummy based vitamin. Sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa, dan selamat untuk ibu mengandung juga.

Apakah Life Shakes Yang Sangat Best Ni? 

Life Shakes Elderberry ialah minuman protein yang bukan sahaja bermanfaat untuk imun kerana adanya elderberry. LSE ini juga mengandungi nutrien untuk membantu kesihatan penghadaman dan perlindungan diri.

1. Protein – membantu membina antibodi

2. Prebiotik –  Menyokong ‘Bakteria’ baik untuk penghadaman yang sihat

3. Enzim Penghadaman – Untuk penyerapan protein dan penghadaman

4. Fiber – Mengawal pergerakan usus untuk penghadaman yang sihat.

Testimoni Life Shakes ElderberryNak dapatkan LifeShakes ini, terus wasap Fyda : www.wasap.my/60126211883/lifeshakeselderberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *